Královská snídaně – popis (návod)

 

Jméno práce: Královská snídaně

Slohový útvar: Popis (návod)

Přidal(a): hipiik

 

 

 

 

Královská snídaně

Než začneme, musíme se podívat, zdali máme všechny potřebné věci. Nejde ani tak o to jestli máme všelijaké vedlejší pomůcky, nýbrž o to, máme – li veškeré ingredience na Královskou snídani.

Začneme tím,že si připravíme 2 bagetky. Je jedno, jaké budou, jestli světlé, vícezrnné či grahamové. K bagetám přiložíme 8 plátků anglické slaniny. Další ingrediencí je samozřejmě Král sýrů, niva a jedna střední cibule. Ještě si nachystáme máslo a jemnou hořčici. Nutností je olej a pečící papír, bez těchto potřeb by se nám bagetky v troubě připálily. A na spláchnutí bychom si mohli vymačkat ovocný džus z 6 ti velkých pomerančů.

Jakmile máme všechny přísady připravené, vytáhneme si z šuplíků a skříněk potřebné nádobí. Prvně si ze zásuvky vyndáme plech a následně do něj vložíme kus pečícího papíru. Další neméně důležitou věcí je ostrý a mazací nůž a pár skleniček. Nakonec k přípravě budeme potřebovat prkénko,struhadlo a odšťavňovač.

Jako první dáme zahřát troubu na 150°C, než pokrm připravíme,trouba se nám krásně předehřeje. Na začátek oloupeme a nakrájíme cibuli zhruba na čtyřmilimetrová kolečka. Vedle na prkénko pokrájíme Krále sýrů, množství záleží podle chuti. A na struhadle nastrouháme zhruba 50 gramů nivy. Nato si vezmeme bagetky a podélně rozřízneme, abychom jednu půlku potřeli máslem a druhou jemnou hořčicí. Poté vkládáme kolečka cibule, Krále sýrů a nahoru naaranžujeme plátky anglické slaniny. Na závěr bagetky posypeme strouhanou nivou, položíme na pečící papír, který jsme střídmě pokapali olejem a vložíme na 15 minut do předehřáté trouby. Nyní když máme čas vezmeme pomeranče, omyjeme pod tekoucí vodou a na prkénku rozřízneme na půlky. Jednotlivé části vymačkáme na ručním odšťavňovači, zbavíme nežádoucích pecek a lijeme do nachystaných skleniček.

Zhruba po čtvrt hodině vypneme troubu a plech opatrně vyndáme ven. Pro lepší konzumaci necháme minutku zchladit,překrojíme na půlky a přiložíme ubrousek.Nyní můžeme zapečené Královské bagety servírovat na talíře. Přidáme sklenici čerstvého džusu a přejeme dobrou chuť.

 

Hodnocení: 1 = výborný






—————————————————————————

 Stáhnout práci v PDF  Upozornit na chybu

 Učebnice k maturitě  Maturitní kurzy

 Učebnice k VŠ přijímačkám  Kurzy na přijímačky

—————————————————————————

  • Královská snídaně – popis
  • Arabská plachetnice snů – popis
  • Popis mého kamaráda – popis postavy
  • Můj vysněný byt – popis