Příprava na podzimní drakiádu – popis výroby draka

 

Jméno práce: Příprava na podzimní drakiádu

Slohový útvar: Popis výroby draka

Přidal(a): Jana Vavřínová

 

 

 

 

Příprava na podzimní drakiádu

Každý rok se na drakiádu těšíme. U nás bývá za vesnicí na velkém poli spojená i s jinou akcí, jako je třeba vyhlídkový let balonem.

V obchodech se dají koupit draci různých tvarů, barev a velikostí, ale my dáváme přednost draku doma vyrobenému. Sedneme si všichni ke stolu a sepíšeme, co je potřeba na jeho výrobu koupit. Jsou to špejle (na malého), tyče (na velkého), papír, provázek, lepidlo, fixy a krepový papír.

Když máme doma všechno potřebné, pustíme se do výroby. Ze špejlí si nachystáme 2 laťky – jednu kratší a jednu delší. Délku si určíme sami podle toho, jak velkého draka chceme mít. Laťky spojíme provázkem nebo hřebíčkem. Spoj je v polovině kratší a ve 2/3 delší laťky. Pak natáhneme po obvodu provázek. Konstrukci položíme na papír a obkreslíme ji asi o 2 cm větší, abychom papír mohli přes laťky přehnout, lépe to drží. Potom vystřihneme. Teď drakovi nakreslíme obličej. Fantazii se meze nekladou, barvy by ale měly být co nejsytější, abychom ho v té výšce viděli. Když máme hotovo, přilepíme papír s namalovaným obličejem ke konstrukci. Přiděláme ocas, který je z provázku a z mašliček z krepového papíru. Na pravou i levou stranu jeho hlavy přilepíme třásně (slouží jako uši) a ty přilepíme i navrch hlavy (čupřina).

Jak všichni víme, papírový drak je velmi křehký. Měli bychom si dávat pozor na silný vítr, déšť, ale také na dveře od auta. Jednou se nám totiž našeho dráčka podařilo do dveří přibouchnout. Drak se zlomil a my jsme měli po zábavě. A protože chybami se člověk učí, dáváme si pozor a od té doby je náš drak na obloze každý rok vidět. A letos tomu nebude jinak.

 

Hodnocení: 1 = výborně






—————————————————————————

 Stáhnout práci v PDF  Upozornit na chybu

 Učebnice k maturitě  Maturitní kurzy

 Učebnice k VŠ přijímačkám  Kurzy na přijímačky

—————————————————————————

  • Naše tablo je originál! – Popis pracovního postupu
  • Výroba krmítka z kokosového ořechu – popis pracovního postupu
  • Plněná olivová vejce – popis pracovního postupu
  • Královská snídaně – popis pracovního postupu