Vůně světa – zpráva

 

Jméno práce: Vůně světa

Slohový útvar: Zpráva

Přidal(a): Bzu

 

 

 

Vůně světa

Od pátku 16. března do neděle 18. března probíhal v areálu výstaviště v pražských Letňanech Prague Food Festival. V předprodeji návštěvníci za tuto akci zaplatili 450 korun, na místě bylo možno zakoupit vstupenku za 550 korun na den. Akce byla určena pro všechny lidi, kteří se zajímají o gastronomii. Na festivalu byly představeny známé i neznámé světové kuchyně.

Odvážní návštěvníci ochutnali ty nejexotičtější druhy kuchyně. „Měla jsem strach, ale manžel mě přemluvil a jsem za to moc ráda, protože už asi nikdy nebudu mít možnost vyzkoušet takové kuriozity.“ Svěřila se nám paní Jana, která ochutnala smaženého pavouka. Kromě exotické kuchyně byl také velký zájem o slovanskou kuchyni. Návštěvníci mohli ochutnat tradiční polská, ruská nebo například slovinská jídla. „Nikdy jsem neměl možnost cestovat, proto jsem rád, že jsem mohl vyzkoušet v Praze kuchyni celého světa. Moc jsem si to užil.“ prozradil nám pan Karel. Kromě stánků s jídly pořadatelé zajistili pro účastníky také řadu workshopu. Belgičtí mistři čokolády odkryli tajemství výroby pravých belgických pralinek. Návštěvníci si rovněž mohli vyzkoušet vyrobit svou vlastní pralinku a odnést si ji na památky domů. Také se mohli naučit jak prostřít formální i neformální tabuli. Toto umění jim přijel představit pan Jameson z Velké Británie, který aranžoval stůl samotné královně. Lidé mohli ochutnat také tradiční alkoholické i nealkoholické nápoje jednotlivých zemí. Akce byla doprovázena národními písněmi jednotlivých zemí světa. „Procestoval jsem hodně zemí a tato akce mi je všechny připomněla.“ řekl nám po ukončení akce pan Rudolf.

Akci v průběhu tří dnů navštívilo přes deset tisíc návštěvníků. Ředitel celé akce oznámil, že to byl zatím nejúspěšnější ročník, a už teď se začal plánovat program dalšího ročníku festivalu. Festival se každoročně koná také v Ostravě, Brně a letos poprvé také v Olomouci.

 

Hodnocení: neuvedeno





Další podobné materiály na webu: